T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MANİSA / ALAŞEHİR - Emin Ersoy Ortaokulu

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli toplantısı

Okul Müdürümuz Süleyman YARDİMCİ  başkanlığında Sosyal etkinlikler kurulu üye öğretmen ,öğrenci ve velileri ile birlikte Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli toplantısı gerceklestirdi.

Tür07-03-202507-03-202507-03-202507-03-2025kiye Yüzyılı Maarif Modeli Nedir?

 

 Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, bütün ideolojilerin üstünde millî bir şahsiyetin oluşumuna katkı sağlamak ve millî bilince sahip şahsiyetlerden oluşan bir toplum oluşturabilmek adına ahlaklı, erdemli; milleti ve insanlık için iyi, doğru, faydalı ve güzel olanı yapmayı ideal edinmiş; eleştirel düşünebilen, sorgulayan, araştıran, mesuliyet ve ülkü sahibi; yalnızca medeniyete uyum sağlayan değil etkin olarak medeniyet kurucusu ve geliştiricisi bilge nesilleri hedefler. 

 

   Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programı, Türkiye’nin eğitim sisteminin sorunlarını merkeze alarak öğrencinin bütütncül gelişimini esas alan millî bir modeldir. Bu model; öğrenci merkezli öğrenme, dijitalleşme, eleştirel düşünme ve yaratıcılığı teşvik eden bir eğitim anlayışını benimser.

 

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nde

 

• Her öğrencinin kendini tanıması ve keşfetmesine imkân tanınarak ilgi, ihtiyaç, kabiliyetleri ölçüsünde esnek ve özgür öğrenme ortamlarının yaygınlaştırıldığı hak ve gelişim temelli bir öğrenme süreci inşa edilmiştir.

 

• Türkçemizin öğretimi ve geliştirilmesi temel politika olmak üzere öğretim 4 TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ • programlarında Türkçenin öğretimine, doğru ve etkili kullanımına titizlikle dikkat edilmiştir.

 

• Bilgi kümeleri ile kavramsal beceriler, sosyal ve duygusal öğrenme becerileri, alan becerileri ve bu becerileri destekleyen eğilimler çerçevesinde beceri temelli bir yaklaşım esas alınmıştır.

 

• Öğretme-öğrenme yaşantıları; öğrencinin aktif ve çevresiyle etkileşim içinde olduğu, öğrenme sorumluluğunu aldığı öğrenme yaklaşımları etrafında şekillenmiştir.

 

• Yarıştırıcı ve ayrıştırıcı anlayışlardan uzak, bireysel farklılıkları göz önünde bulunduran farklılaştırılmış öğretim yaklaşımı benimsenmiştir.

 

• Öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen millî ve manevi değerlerimiz istikametinde oluşturulan erdem-değer-eylem modeli, sistem okuryazarlığı ile sosyal ve duygusal öğrenme becerileri programlar arası bileşenler olarak tüm derslerin önemli bir parçasıdır.

 

• Somut ve gözlemlenebilir öğrenme kanıtlarıyla ölçme ve değerlendirme süreçlerinin daha nesnel ve açık hâle getirilmesi amaçlanmıştır. Sürece dayalı ölçme ve değerlendirme yaklaşımlarına yer verilmiştir.

 

• Bilim ve teknolojinin üretici ve yöneticisi olan, dijital yetkinliğe ve hayat boyu öğrenme kültürüne sahip insanlar yetiştirmek hedeflenmiştir.

 

• Öğrencilerin disiplinler üstü ve disiplinler ötesi deneyimler ile ilgi alanlarını keşfetmeleri, yeteneklerini geliştirmeleri, toplum bilincine sahip aktif vatandaşlar olmaları için okul dışı öğrenme deneyimleri sunan program dışı etkinliklere yer verilmiştir.  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.03.2025 - Güncelleme: 07.03.2025 17:28 - Görüntülenme: 52
  Beğen | 2  kişi beğendi