MANİSA / ALAŞEHİR - Emin Ersoy Ortaokulu

2019-2020 BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

"Beslenme Dostu Okul Projesi"  ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

BESLENME DOSTU OKUL

AMAÇ: Aile ve çocuk eğitimleri ile sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağmak için;** Çocuk ve ailelerde sağlıklı beslenme,** Çocukluklarda şişmanlık,**Sağlıklı okul dönemi,** Sağlık risklerine göre ( Hiperlipidemi,troid hastalıkları , demir yetersizliği,kansızlık )çocuk ve aile beslenmesi, programlarıyla genç nesillerin sağlıklı yetişmesine destek vermek. Aile bireylerinin sağlıklı çocuklar beslenme bilincini artırma, sağlık risklerini azaltma ve sağlıklı nesiller yetiştirme için gerekli beslenme eğitim hizmetini sağlamak

HEDEFLER:

1-"Beslenme Dostu Okul Projesi" ile öğrencilerin, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi,

2- Okullumuzda sağlıksız beslenme ve obezitenin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması.

3- Veliler ve öğrencilerde hareketli yaşam konusunda duyarlılığın arttırılması.

4- Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam için yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi

5- Okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması için çalışmalar yapılması.

ETKİNLİKLER

UYGULAMA ZAMANI

AÇIK HEDEF UYGULANDI MI?

İZLEME DEĞERLENDİRME

Evet

Hayır

1.Beslenme ve Hareketli Yaşam Ekibinin

Kurulması.

Ekip kurulmuştur.

2. Yıllık çalışma planının hazırlanması

Plan Hazırlanmıştır.

3. Okul beslenme programı hakkında ve sağlıklı beslenme konusunda öğrenci ve velilere bilgi verilmesi

Kasım

Öğrenci ve velilere bilgilendirme yapılmıştır.

4.Dünya diyabet günü nedeniyle Abur Cubur Son  Etkinliği yapılması (resim ,drama, sergi vb)

Kasım

5. El hijyeni hakkında sınıfları  bilgilendirme

6. Okul beslenme panosunda Sağlıklı ve

Dengeli Beslenme ilgili bilgiler duyurulması

Aralık

7. Okulun internet sayfasında beslenme köşesinin güncellenmesi ve resimler eklenmesi

Aralık

8. Ana Sınıfı öğrenci ve velilerin sağlıklı beslenmeye örnek teşkil edecek şekilde okulda kahvaltı yapması.

9. Aralık ayı rapor ve beslenme listesinin yazılması

10. Abur cuburlar hakkında bilgilendirme

11. Beslenme listesinin Hazırlanması

Ocak

12.Birinci sınıf öğrenci ve velilerin sağlıklı beslenmeye örnek teşkil edecek şekilde okulda kahvaltı yapması.

Ocak

13. 1.Dönem yapılan çalışmaların değerlendirilmesi.

14. Sınıf içi beslenme okul panolarının güncellenmesi

Şubat

15. Öğrencilere doğru beslenme için neler yapabileceklerini etkinliklerle anlatmak (cd, resim,hikaye,drama vb)

16.Meyve Günleri düzenlenmesi.

Şubat

17 ikinci sınıf öğrenci ve velilerin sağlıklı beslenmeye örnek teşkil edecek şekilde okulda kahvaltı yapması.

18. Şubat ayı raporu ve beslenme listesinin yazılması

19. Fast food hakkında bilgilendirme

Mart

20. Her gün öğrenci girişlerinde sağlık için spor hareketlerinin yapılacağı bilgisinin öğretmenlere ve öğrencilere verilmesi

Mart

21. İkinci sınıf öğrenci ve velilerin sağlıklı beslenmeye örnek teşkil edecek şekilde okulda öğle yemeği düzenlemesi.

22. Mart  ayı rapor ve beslenme listesinin yazılması

23. Okul bahçesinin düzenlenmesi

24. Tükettiğimiz hazır içecekler hakkında bilgilendirme

25. Sağlıklı yaşam için yürüyüş yapılması

Nisan

26. Üçüncü sınıf öğrenci ve velilerin sağlıklı beslenmeye örnek teşkil edecek şekilde okulda öğle yemeği düzenlemesi.

27. Rapor ve beslenme listesinin yazılması

Nisan

28. Sağlıklı beslenme günü ve  Dünya obezite günü nedeniyle Çocuğumu abur cuburdan uzak nasıl tutabilirim etkinliği düzenlemek.

Mayıs

29. Dördüncü sınıf öğrenci ve velilerin sağlıklı beslenmeye örnek teşkil edecek şekilde okulda öğle yemeği düzenlemesi.

30. Sağlıklı Yaşam ve Doğa Sevgisi kazandırmak adına okul pikniği düzenlenmesi

31.Yıl Boyunca yapılan etkinliklerin sergilenmesi